здравеите на всики казвам се васил и в4ера сварих първата си бира която трябва да е тъмна 1500 гр цветал малц и 500гр тъмен .Следвах то4ните паузи за озахаряването 65градуса 45 мин. 72градуса 15мин, после до 78гр. след положителна йодна проба прецеждах --беше песен с лаутертюна от магазина на виктор.после 90мин.варене.Магнум за гор4ивина после жатец за аромат.после охлаждах на водна баня до 15градуса и ето 4е излезе ПРОБЛЕМ ТРЪГВАМ ДА НАЛИВАМ ВЪВ ФЕРМЕНТАТОРА И НЕЩЕ ДА МИНАВА ПРЕЗ ТЕНЗУХА на 4 ката после на два ката после на 1 после през цедка за 4аи неще и неще най накрая сипах я така както беше и мисля да из4акам малко и да направя едно откаляване после още едно да се избистри добре питам само като седи с остатъците от хмела дали много ще се вгор4и .После ще ка4а снимки сега отивам да видя дали ферментира до скоро на вси4ки
Ръгай ирландски мъх ( карагеенан ) - върши чудеса. Вчера не издържах и отворих малко рано един портър и не можах да повярвам, че тъмна бира може да е толкова "бистра". Па после не издържах и отворих още няколко
dnes ima promqna nad parviq sloi pqna ima vtori po tamen tova normalno li e ili ne6to kofti se slu4va .Molq nqkoi ot oppitnite pivovari ako pro4ete temata mi da pi6e nqkakvo mnenie