станалият особено популярен 20 литров казан от МЕТРО показа следния дефект - като поври 15 минути термостатът изключва и не може да бъде включен в следващите 5-10 минути.
Това е изключително неприятно, защото по този начин поради липста на кипене DMS-a не може да се отдели с водната пара, а остава в пивната мъст, което на по-късен етап води до образуване на серни съединения в бирата, сиреч мирише на вкиснало зеле в добрия случай, а в лошия на пръдня.
На мен вече ми се случи и 20 литра бирица понамирисва и никак не е гот. Да не говорим, че като не извря достатъчно вода остана само на 11*Р.
проблема реших, като поставих допълнителен ключ тип on/off/on.
как работи: на положение едно функционира термостатът, а на положение 2 термостатът е байпаснат и нагрява постоянно.
лампичката за нагряване функционира, като свети винаги когато реотанът нагрява независимо в кой режим работи казанът.
ама как бе младеж, как да го свържа?
- първоначално ми беше малко сложно да проумея схемата, но всъщност не е никак трудно. Ако някой се интересува ще му пратя схема.
Наздраве!