Съхранение на малца

Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.

Модератор: Martin

Съхранение на малца

Мнениеот s_stavrev » 23 Ное 2013, 23:19

Здравейте,
След два сравнително успешни ;) опита да правя домашна бира се включвам и във форума.
Въпросът ми е как да съхранявам правилно смления малц? Може ли да се каже някаква трайност?
s_stavrev
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Ное 2013, 14:49

Re: Съхранение на малца

Мнениеот cervesa » 24 Ное 2013, 13:11

Не е желателно малцът да се съхранява смлян.Настъпва бърза реакция с кислорода и голяма част от ензимите ,а най-вече и ароматите се губят.Ако това се налага-най-добре е да се вакуумира веднага след смилане,и да се използва не по-късно от един месец.Може да се съхранява и в плътно затворена полиетиленова торба с минимална възможност за контакт с въздуха,за не повече от седмица.
Ако пазаруваш от Виктор,срещу допълнително заплащане,вероятно би могъл да ти вакуумира част от смления малц :D .
Ще те очакваме на 30.11.в Халбите на ул.Черковна от 11:00 часа:),с мостри.
Наздраве!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Съхранение на малца

Мнениеот s_stavrev » 26 Ное 2013, 09:41

Благодаря за поканата. За съжаление няма как да дойда тогава. Не съм от София. Но при някое пътуване все може да успея за някое събиране. Тъкмо да задобрея малко.
s_stavrev
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Ное 2013, 14:49


Назад към Материали и суровини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron