Здравейте. Аз и моят приятел Боби до сега сме правили 5 варки.
1-вата и 2-рата направихме Английски пейл ейл.
Използвахме Австрийски малц. Хмел- Northern Brewer и Fuggles. Дрожди- Safale S-04
IBU-41
3-тата варка беше Стаут.
Австрийски малц 82%
Карамюних 9%
Карафа 9%
Хмел NUGGET и Fuggles
Дрожди Safale S-04
IBU-70
4-та и 5-та варка Амбър ейл
Австрийски малц 82% (4-тата ни беше с австрийски малц а 5-тата с бг-малц болярка)
Карамюних 9%
Караамбър 4.5%
Меланоидинен 4.5%
Хмел MAGNUM и Fuggles
Дрожди Safale S-04
IBU-51
Това до сега сме пробвали. В момента пием само ейловете (разбирасе пазим и за 30.11
) и чакаме другите 3 бири да до ферментират. Следващата седмица тряба вече и Стаутът да е готов и нямаме търпение да го пробваме.А вчера пробвахме за първи път 50 литровия кег за подгряването на водата, който върши страхотна работа и много ни улеснява. В най-скоро вереме ще качим снимки и от него.
Ще се видин на 30.11 и ще донесем да пробваме от всичките ни готови бири.
Наздраве!