Газирам бирата чрез добавяне на захар в бутилките. Вече знам какво се случва при твърде много захар - при отваряне бирата изтича под формата на пяна в мивката. Знам и как да се справя с това - ударно охлаждане във фризер за поне 20 минути и приготвени две или три халби, за всеки случай.
Само че как да се справим, ако се окаже, че захарта за газиране е била твърде малко. В момента имам такъв проблем, след бърза справка в Интернет видях предложение да се отворят бутилките, да се добавят някакви специални таблетки за карбонизиране и да се затворят пак. Таблетки в България едва ли се намират, затова реших набързо да ги заменя с още захар. Е, не се получи - веднага при добавянето на захарта започва да излиза пяна. Предполагам че бързото запушване на бутилката няма да доведе до нищо добро, така че се спрях още след първото шише.
Предполагам, че няма да е много гот и да си добавям захарта към вече отворената и налята в чаша бира.
Някой да има идея как може да се спаси положението?