Събота, 12-ти октомври 2013, Дъ Мол - София - в рамките на бирената седмица (българският Октобер-фест)
Една малка част от домашните пивовари в България !
За една година - от бирения триъгълник : Пловдив - Димитровград - В.Търново се обособи една голяма фигура с много ъгли, че и с по няколко в големите градове.
На снимката :
Тоя дето нагъва смело и закрива част от логото на асоциацията съм аз, през един в дясно е Председателят на АДПБ - бай Темелко Пампов - най-великия домашен пивовар засега, голям ентусиаст и радетел за развитието на хобито.
Най-вдясно е и един от първите - Станислав от Димитровград (Стасика в този форум), който представи две перфектни светли бири с малц от Астика.
На разливната инсталация имаше заредени два вида бира - мой светъл ейл с БГ малц от Елин Пелин (която фабрика вече не съществува - нарязана е на скраб ! ), няколко вида хмел - американски и чешки, и стаут (тъмна бира по ирландски образец) от Бай Темелко с малцове от Вайерман - Германия и хмелове от Европа.
Радостното е , че и другите домашни пивовари представиха сполучливи свои бири.
Перфектният както винаги лагер на Христо от София - носител на награда от първия национален конкурс,
образците на крафт-пивоварите от 359,
Както и продукцията на няколко съвсем нови пивовари - трипел и квадрупел по белгийски образец.
Почерпихме опит, почерпихме се.
Някои се снабдиха и с тениски с логото на Асоциацията.
Други се снабдиха с перфектна мелачка за малц, но се сбогуваха със една банкнота с лика на Алеко Константинов.
Запознахме се, обменихме мнения.
Какво по-хубаво.
Нека всеки който се разпознава на снимката да постне обяснение кой е, за да имаме и визуална представа.
Доста от хората присъствали на събитието липсват на тази точно снимка, но мисля че имаше и други.
Репортерката е наш човек и ще я изловим да прати няколко още.
Наздраве другари пивовари !
За нови успехи и благоденствие !