След това заврях 15л. вода и разтворих в нея 20кг захар
тъй като нямах друг съд за да смеся всичкото количество вода и захар вливах на порций по 10 л , като слагах студена вода в кофата около 7л. и доливах със захарния сироп така че да се разреди и охлади до около 30 градуса като следях температурата във всяка кофа която приготвих (около 30 градуса)
и така за около 15мин налях при джибрата около 90л.( + , - 5 литра
) захарен сироп ! Забравил бях за лумонтозуто и го сложих накрая като разтворих 7пакетчета от по 10гр.всяко предварително в малко топла вода и го сипах в бидонЯ и разбърках всичко !!! след това разтворих и добавих и 8гр.ДАФ и пак хубаво разбърках ! След около 1 час ферментацията беше налице !Притеснява ме само температурата в шапката и в течността около 26-27 градуда е
ами това е за сега ! Допуснал ли съм някакви грешки
мисля да бъркам джибрата 2-3 дена докато трае бурната ферментация
След това има ли нужда от претакане и обливане на шапката или да потапям шапката