Вкуса е доста различен от на всички други бири. Не съм пробвал Leffe Blond, но ще я пробвам и ако има място за сравнение, ще пиша.
Не съм дегустатор, но ще се опитам да определя моята бира по тази рецепта.
Плътен малцов аромат, примесен с цитрус в чашата. Приятен и свеж вкус. Дълъг послевкус на цитрус. Сравнително лека хмелова горчивина. Доста силно усещащ се алкохол, което не трябва да е така.
Подходяща е да се консумира със сирена от типа на Бри, с плодове, а според мен най-подходящи са портокал, ябълка и бяло грозде.
Само един човек успя да различи вкуса и аромата на кимион, след коео каза, че много обича тази подправка.
След повече четене за стила, разбрах че той е с много големи вариации. В други рецепти не се ползва пшеничен малц, а просто пшеница в количество около 42 - 45%, изполва се също и овес.
На страницата http://byo.com намерих едно обширно описание на стила и рецепти. Следващата ми варка е подобна на рецептата от тази страница.
Резултата засега ми изглежда много добър, дори и да не е съвсем по рецептата, и да се отклонява от стила.
Ще пусна моята рецепта, след като опитам готовата бира.
Поздрави!