Днес изпих една бутилка (1.5 л...) бира, която е в хладилника от седмица. Не мога да повярвам колко вкусна ми е
Следващите бутилки ще отлежат още, ще става все по-добре.
Това е проба от четвъртата ми мини-варка, най-накрая нещо, което спокойно мога да нарека бира. Номерът с "успеха на начинаещия" при мен не се получи, трябваше да упорствам, чета, разпитвам и пробвам отново. Благодарности на всички във форума и на Виктор и Даниел, които ми писаха лично.
Нямам представа какво точно съм направил, съставките са:
пейл ейл (88%), мюних (5%), карапилс (5%), караарома (2%), нортърн брюър (50 мин), фугълс (20 мин), фугълс (7 мин), сладек (7 мин).
озахаряване на 67 градуса 45 мин, 10 мин. на 72, 10 мин.н а 78.
дрожди Нотингам, рехидратирани.
ОG=1.057, FG=1.017
бутилково газиране с тръстикова нерафинирана захар (6 грама на литър).
не е много бистра, но това е последното нещо, което ме касае