http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=17&t=2476&sid=8c07b93dfeb849e91e2c6c07b928e46bАз бих пробвал с Нотингам дрожди, при мен поне свалиха от 21% до 6 за 4 дена, а до 5.1 за 3 седмици общо.
За мен стаута е :
50% светъл малц, 30-40%карамюних , 10-20%карафа
Озхаряване на 65-66 за сух стаут, и на 66-67 до 68 за сладък стаут.
Охмеляване с Нъгет, каскейд, перла.
Сухо охмеляване с перла.
Но нещо напоследък търся по-пивки бири, след два тежки и плътни варианта (Барли-уайн с 21% екстракт, стаут с 19% който още не е бутилиран) ми се пие нещо светло до амбър леко и пивко.
Иначе барлиуайна цепи мрака - но не става заутоляване на жажда
Още по-малко за изтрезняване