"Малко заиграване с дрелката"
Яко разпробиване бих казал.
Според моя опит - ако няма мрежа - дупки около фи 3-4мм.
Ако има мрежа - може и по-голям диаметър.
Моят последен Лаутертюн е с дупки 5.5 мм , но без мрежа пропуска боклуци. С винилна мрежа прецежда идеално - хем бързо,хем фино.
Аз имам и друг стар - от две големи вани по 35 литра - тях ги ползвах миналата година за 40-литровия казан.
А тази година ще стрелям направо в 100-литровия чрез системата BIAB - Brew i a Bag - имам направен кош с размер малко по-малък от казана, който е с перфорирано дъно и малко над него с фи 3мм. Смятам да майшувам вътре в коша в казана и след озахаряването - вдигам нагоре коша (с макара, скрипец и т.н.) и започвам да поливам с вода отгоре и да събирам прецеденото отдолу като едновременно с това загрявам материала до завирането.