След почти година канене най-сетне я сварих

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот victoryvt » 14 Мар 2013, 11:03

Утре откалявай и мести за вторична ферментация още седмица, после в бутилки с по 10гр. захар на литър бира. И след още една седмица - да заминава по хладилници и студени места.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот mirix » 14 Мар 2013, 11:30

Може да ги спусна в кладенеца да пробвам новата технология за лятото
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот cervesa » 15 Мар 2013, 21:34

Не веди в заблуждение сина твоего:) 10гр на литър е твърде много.За пилзен по норматив за 1 л е 4 гр.

Наздраве!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот mirix » 15 Мар 2013, 23:23

Аз я искам по газираничка тъй че ще хвърля по вече хлебец на микробите , да кльопат па да пръцкат по вече :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот mirix » 18 Мар 2013, 17:29

Качвам само йодната проба и модернизираното оборудване :)
16032013251.jpg

Йодна проба след паузата на 65 гр.
16032013255.jpg

и след варенето
17032013271.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот mirix » 18 Мар 2013, 17:30

:o захараморчето по някое време след охлаждането
16032013264.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: След почти година канене най-сетне я сварих

Мнениеот mirix » 19 Мар 2013, 15:26

Ето малко кадри и от втория опит
йодна проба
17032013271.jpg

цеденето през модернизираното обрудване. много добро филтриране се получи
16032013266.jpg

и захаромерчето след варенето
16032013264.jpg


Другите са с лошо качество - на тъмно и от ГСМ
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Предишна

Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron