Малц и съставки

Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.

Модератор: Martin

Малц и съставки

Мнениеот faetsa » 15 Яну 2022, 13:01

Здравейте,
Можете ли да препоръчате магазини които имат повече разнообразие на съставки? Повечето магазини имат не повече от 30 вида малц а хмеловете и дрождите са още по-малко. Искам да направя портер но никъде не намирам pale chocolate, Munich light, 2 row US и т.н освен това lactic acid и лактоза. Има ли магазин от който може да се купи всичко това?
Благодаря
faetsa
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Фев 2020, 23:47

Re: Малц и съставки

Мнениеот st_jivko » 15 Яну 2022, 17:02

Лактоза и млечна киселина има и тук: https://www.beer-bg.com.А за Портър,сигурен ли сте,че ви е необходима лактоза,а не декстроза?
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Малц и съставки

Мнениеот faetsa » 16 Яну 2022, 01:14

Сигурен съм в това което търся но не мога да намеря магазин където имат всичко, да не говорим че самият малц който търся го няма никъде в България според магазините който знам
faetsa
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Фев 2020, 23:47

Re: Малц и съставки

Мнениеот MadButcher » 16 Яну 2022, 19:33

faetsa написа:Здравейте,
Можете ли да препоръчате магазини които имат повече разнообразие на съставки? Повечето магазини имат не повече от 30 вида малц а хмеловете и дрождите са още по-малко. Искам да направя портер но никъде не намирам pale chocolate, Munich light, 2 row US и т.н освен това lactic acid и лактоза. Има ли магазин от който може да се купи всичко това?
Благодаря

:D Първо трябва да научиш български, после трябва да знаеш, че всеки производител си слага негови имена на малцовете и те си имат съотвествие и при другите производители, но с други имена. трето трябва да знаеш, че ако назубриш някаква си рецепта от някакъв американски сайт няма да удариш върха, научи се на елементарни неща, защото от поста ти виждам, че не ги владееш. Само да поясня, че 2 row US е дворедов ечемик, малцуван, дали ще е американски или гръцки все тая, Munich light в България сащъ се продава, както и pale chocolate, lactic acid е млечна киселина на езика на бащите ни има я в магазина на този форум, както и тъпта синтетична лактоза, материали бол, ама то на крива ракета космоса и пречи :lol:
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Малц и съставки

Мнениеот faetsa » 16 Яну 2022, 22:45

Ще науча български наистина, 25 години живях в южна Африка и сега се върнах за постоянно така че извинявай, но все пак ти като разбираш нещата толкова много няма нужда да обяснявам за такива като теб че има разлика от всяка една фирма, реkолта и т.н нали?

Иначе от няколко години варя бира и като част от клуба в който членувах сме над 300 човека който се срещахме всеки месец и оптвахме от бирите си, случвало се е да спечеля.

Та в крайна сметка питах за съвет и вместо да има такъв ми казваш колко си велик, радвам се че си вярваш, хубаво е да си вярва човек, но ако може и да уважава другите е още по хубаво. Да не говорим че във форум в който хората трябва да си помагат кой каквото знае и може и да се подкрепят един друг, иначе знаещите са много.
faetsa
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Фев 2020, 23:47

Re: Малц и съставки

Мнениеот GunGod » 18 Яну 2022, 13:07

Все пак трабва да има и някой да знае иначе кой ще отговаря :mrgreen:
Аватар
GunGod
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 125
Регистриран на: 13 Окт 2014, 15:55
Местоположение: София


Назад към Материали и суровини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron