Модератор: Martin
Don Reba написа:След много ясно, преди ферментация имаш захар бол, над половината зърно става на захар, ако близнеш сиропа е сладък като детско сокче.
Доста си объркал понятията. Трябва да почетеш още малко. Няма такова нещо „карамелизиран хмел“ и захарта за газировка не се слага според хмел, малц, карамел или алкохол. Единствената и роля е даде храна на дрождите, те да започнат ферментация и тъй като CO2 няма къде да отиде (бутилките са запечатани) да газира бирата. Като количеството се определя от нивото на газиране което искаш да постигнеш.Popov написа:Но си поръчах немски карамелизиран хмел, тъй че няма да прекалявам със захарта.:
dr_slavov написа:Доста си объркал понятията. Трябва да почетеш още малко. Няма такова нещо „карамелизиран хмел“ и захарта за газировка не се слага според хмел, малц, карамел или алкохол. Единствената и роля е даде храна на дрождите, те да започнат ферментация и тъй като CO2 няма къде да отиде (бутилките са запечатани) да газира бирата. Като количеството се определя от нивото на газиране което искаш да постигнеш.Popov написа:Но си поръчах немски карамелизиран хмел, тъй че няма да прекалявам със захарта.:
dr_slavov написа:Защото захар може да се добави и преди ферментация, но с други цели.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта