MadButcher написа:Аз първо да попитам самият процес на майшуването като цяло ясен ли ти ? Температурни паузи и каква роля играят в процеса. Казвам "ужас" защото виждам някакви малцове накиснати в някаква торба за един час без каква то и да е идея защо. На 70 градуса ще бъде водата преди или след размесване на малца? Пшеничният е много, ще се прецеди ли добре през тази торба? Другият7 "2.2 кг Светъл" какъв е по-точно? 90 минути варене са напълно излишни при вайцен. Колко горчивост очакваш от тоя хмел? Има много въпроси, които мисля не си съвсем наясно.
Ами за първи път ми е, купих си книжката за домашна бира и рецептата за германски вайцен е от там само че двойно количество тъй като искам да направя повече. За температурните режими беше написано че майшуването може за 1 час на 65 градуса или
52 гр. 20 мин
65 хр-45 мин
72 гр-15 мин
Казвам 70 преди да сложа малца защото предполагам че температурата ще падне.
Не ми е ясно какъв подход да използвам дали да сложа торбата в оцеждащ съд и този съд в казана, да използвам 24 л. Вода след това да вдигна съда който ми е вътре с торбата и да използвам останалото количество вода за промиване.