Модератор: Martin
Не го виждам работещо. Нали знаеш, че когато филтрираш нормално, през долната тръба, всъщност не разчиташ на прорезите за филтрацията, а на самите трици. Да засмукваш от повърхността означава мъст с малко не уплътнени трици в нея. Няма кое да ги задържи и те влизат в тръбата. Дори и помпата да успее да ги прекара ще ги наблъска в долната тръба.Dejmos написа:@ dr_slavov
Забравил съм една част от идеята си за двата манифолда, допълвам в синьо. Какво мислиш за тази част?
GunGod написа:Цялото това плискане и преливане няма ли да е проблем? Ще трябва и вътрешната тенджера да се повдига демек и там някакъв механизаъм (спомена че ще тежи).....
Lindesss написа:Здравейте,
Мисля да изпробвам BIAB и да направя weiss.
За целта мисля да изполвам:
6.4 кг Пшеничен малц
2.2 кг Светъл
0.2 гр Караарома
Така ще използвам цялото количество вода нужно 62л,които ще загрея на котлона до 70 градуса слагам тази специална торба и малца и оставям за 1 Час. След което просто ще вдигна торбата ще оставя да поизтече колкото има и ще я изстискам да взема колкото мога. Знам че това е удобния и мързелив начин, но въпроса ми е който го е изпробвал дава ли ок резултати?
Ще варя 90 мин на 80 ще сложа Халертау.
MadButcher написа:Lindesss написа:Здравейте,
Мисля да изпробвам BIAB и да направя weiss.
За целта мисля да изполвам:
6.4 кг Пшеничен малц
2.2 кг Светъл
0.2 гр Караарома
Така ще използвам цялото количество вода нужно 62л,които ще загрея на котлона до 70 градуса слагам тази специална торба и малца и оставям за 1 Час. След което просто ще вдигна торбата ще оставя да поизтече колкото има и ще я изстискам да взема колкото мога. Знам че това е удобния и мързелив начин, но въпроса ми е който го е изпробвал дава ли ок резултати?
Ще варя 90 мин на 80 ще сложа Халертау.
Ужас !!!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта