Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Добре, благодаря за информацията, спирам да пипам, оставям ги да си вършат работата. На каква температура да ги държа, сутринта беше 21 на водата около тях, като се прибера от работа, може би ще се е вдигнала с няколко градуса и колко време да чакам - стандартно 1 седмица или повече?
Тази бира как ще напива Между другото, ако ти извира много...можеш и само 30 минути да вариш..един приятел вари дори по 15. Първата ми ферментира с нотингам на 24 градуса, кофти аромат нямах...Аз даже захаромер нямах..и нещо подобно се получи..една чаша и си там..
Една седмица по-късно: захарността е паднална на 6P https://ibb.co/RYBjx5c Вече няма никакви признаци на ферментация... дали да се захващам с бутилиране или има вероятност да падне и още?
Ако няколко пъти вадя количество, колкото за един мерителен цилиндър, ще остане ли накрая и една бутилка за затваряне... и без това разполагам с едни нищожни 5 литра