Трето място на VIII. Hrvatsko homebrew prvenstvo в категория Lagers с 40 точки и участва в Mini BOS.
Малц: 4 kg German - Bohemian Pilsner 74.1%
0.2 kg German - Carafa II 3.7%
1 kg German - Vienna 18.5%
0.2 kg Roasted Barley 3.7%
Хмел: 25g Northern Brewer 8.2АА Pellet 50 min
25g Northern Brewer 8.2АА Pellet 15 min
25g Saaz 3.4AA 10min
25g Saaz 10min
Вода изворна, рН на майша 5.6
Майшуване:
65 С за 60мин
Декокция с 1/3 от малца на 100С за 10мин.
покачване до 72 С за 10мин. и последващо до 78.
Дрожди: Danstar - Diamond Lager без стартер
Ферментация: 10 дни на 12С, вторична за 20 дни до 8С