Piwo Grоdziskie/Grätzer

Модератор: Martin

Piwo Grоdziskie/Grätzer

Мнениеот MadButcher » 05 Апр 2019, 13:36

Автентичен полски стил, датиращ някъде от 15век, базиран на 100% пушен с дъб пшеничен малц. Да не се бърка с немските вайсове, ферментира с дрожди за горна ферментация с чист профил. Рецепти в интернет бол, но ме интересува някой правил ли е с 90% и нагоре пшеничен малц, за да сподели опит. Вресии 50/50 не са приемливи. Естествено зора ще е в промиването. Така или иначе съм се навил да пробвам.
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Piwo Grоdziskie/Grätzer

Мнениеот Martin » 05 Апр 2019, 15:21

Намери люспи от ориз. Иначе няма да ти се получи работата.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Piwo Grоdziskie/Grätzer

Мнениеот ВескоВарна » 27 Апр 2019, 19:09

Лимецът също се отлюспва преди да се смели. А люспите му са отпадък.... точно като на ечемик са.
Малката ракия вечер е прелюдия към голямата студена Бира сутрин.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 185
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05


Назад към Пшенични бири (Вайцен, Виит ..)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron