от byber » 28 Ное 2018, 09:32
Колега, galexandrov, съжалявам да прочета, че има и такива които се отказват!
Преди първата си варка, отделих около 4 месеца за събирана на информация от форуми клипчета и прочие и на необходимото оборудване.
В момента имам вече 13 варки по all grain метода и няма провал. Вече дали отговарят стилово на 100 % или поне някъде по-близо до 100-те не знам.
Аз съм от малък град. Не познавам никой, друг който да си прави бира, нямам много финансови възможности да купувам и опитвам различни бири освен общодостъпните и разбира се не много скъпи бири. Така че почти целият ми опит се базира на това, което съм прочел и това което сам съм си произвел.
Бутилковата бира ми харесва почвече от кеговата, може би защото кеговата не я чакам много да отлежава, ами 2-10 дни най-много и я почвам. А от бутилките остават единични бройки да поотлежат, та да им видим качествата и след това.
Така че малко повече четене или среща с някой който има опит би помогнало. А и както коментираха някои от колегите (извинявам се ако казаното те обижда по някакъв начин) половинчати работи не стават. Без пълното необходимо оборудване няма как всичко да е наред. Пък било то и ръчно сглобено като моето.
Galexandrov, помисли, може да си промениш решението! А пък и хобито е доста интерсно. И особено качеството на получената бира. Българските магазински са като конска пикня. Нежеланието ми да пия такава бира ме кара да не спирам да се занимавам с това. А и нетърпението да опиташ какво си направил всеки път....., както се казва "безценно". После пък идва задоволството от постигнатите резултати иии така.
Много се отлконих, но пак казвам премисли отново не е за отказване!