Дюлите най-бавно от всичко, с което сме експериментирали - между 3 и 5 седмици, с добавени винена киселина, ДАФ, ензим и дрожди, както и с контрол на температурата 19-21 градуса. Сега, това 14 на рефрактометъра го сметни по таблицата за корекция (има я някъде из форума, но не се сещам къде точно). Че не е 14, не е, но и не си за казан със сигурност (май 6-7 по рефрактометър беше около 0 реално със захаромер след старта на ферментацията). И добави една лека доза ДАФ, все пак, сега е много подходящ момент. Аз преди малко заквасих 160 кг дюли, смлени с онази машинка за ябълките, дето пуснах клипа. Утре ще добавя 14-15 кг захар и вода и ще видим как ще се развият нещата.