от Dejmos » 23 Сеп 2018, 15:13
Е, той си има помещение за опушване. Ти едва ли имаш цяла неизползвана стая, в която да палиш огън? Ще ти трябва някакъв по-малък обем, затова казвам кутия. Аз опушвах на една стара готварска печка на дърва на двора. Палех огъня, поддържах го да тлее и да има само някое малко пламъче, колкото да не угасне, а от време на време хвърлях в огъня орехови черупки, лук, черен пипер и други подправки, за да ароматизирани пушека. Месото слагах върху обърната измита метална касетка над изхода за пушека, а отгоре покривах с метален казан за буркани.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл