MadButcher е прав, но има едно подробност - всеки ценител на хубавата и качествена бира не би се отказал лесно в случай, че се е насочил сам да си я прави. Аз в началото не съм и предполагал, че това ще ми стане хоби, защото никога не съм имал истинско такова. Още след първата варка с напълно импровизирано оборудване разбрах, че това ще е дълготрайно хоби
След като човек постигне първата хубава бира (за мой късмет при мен съвпадна с първата варка, но пак казвам - това е само късмет) осъзнава, че времето което е изгубил и посветил за направата й напълно си е струвало. След това започва надграждане, осъвершенстване, четене, споделяне с други домашни пивовари и наслаждаване на постиганите резултати.
Съвет от мен за всички стартиращи - намерете си един ментор, който да няма нищо против да ви напътства и съветва. Дори по време на тежки първи варки съм звънял на Тошко и Влади за съвети и напътствия точно в най напечените моменти и те никога не са претупвали нещата, а дори с ентусиазъм и желание са ми помагали.