Модератор: Martin
MadButcher написа:Според мене с тия промени ще направиш някаква по-различна бира от първоначлната идея на авторката на рецептата. Не казвам, че ще стане лоша, но няма да е въпросния Фейл ейл, в най-добрия случай ще го наподобява. За да се получи пропорционално но количествата от рецептата трябва да преизчислиш всичко с калкулатор съобразно твоите количества. Улеснението е, че тая е дала в % малца, имаш и количества хмел спрямо количеството течност. Съветът ми е ако нямаш толкова опит и искаш да направиш рецептата поне първия път да я спазиш точно, ако пък искаш да си направиш някакъв подобен твой ейл с подобни хмелове не виждам кво ти пречи. Важното е да се получи стане, пък дали бил точно "фейл"
Назад към Ейлове (горна ферментация)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта