Martin написа:Можеш да затвориш плътно когато са заспали добре. При различни дрожди това става по различно време. Зависи и от кислорода и от колко имат останало да хапват.
Като не ги казваш навреме тия работи, сега пак ще трябва да изпращаш квейк
Модератор: Martin
Martin написа:Можеш да затвориш плътно когато са заспали добре. При различни дрожди това става по различно време. Зависи и от кислорода и от колко имат останало да хапват.
ultrashock написа:MadButcher написа:Това е абсолютно ненужно.
Някаква обосновка?
Знам, че окорона убива както лошите бактерии, така може да убие и дрождите, ако случайно е в по-големи количества. Идеята да ги обърна надолу е да се стече по стените остатъчния окорон, а след това с гърлото нагоре за няколко минути, за да се доизпари каквото е останало..
Dejmos написа:Възможно ли е размножаване на дрожди в "чиста" среда? Под чиста разбирам такава, която да не даде нежелани утайки.
Представям си го така - някакво количество от дадени дрожди се слага в захарен сироп с екстракт 10-12%, в който са добавени активатори (даф, фосфат композе) и млечна киселина до рН 5-5,5. Оставя се на магнитна бъркалка, докато свърши ферментацията.
Това ще ни даде ли сравнително чиста дрождева утайка, от размножени дрожди? Ще ни даде ли изобщо нещо?
Martin написа:gorang написа:А после как се определя количеството, с което трябва да заквасите новата бира?
При нормална хубава утайка, около 150-200мл за 20л бира.
Назад към Ферментация и дрожди
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта