Модератор: Martin
ultrashock написа:Най-накрая и аз се престраших да събера дрождите от последните две поредни варки. По инструкция на Влади направих следното(не успях да спазя всичко, което ме посъветва, но донякъде):
9. След това дезинфекция с окорон и подсуших;
MadButcher написа:Това е абсолютно ненужно.
Не ги чакай толкова. Уплатняват се и губиш фракцията която е по-флоктуентна.ultrashock написа:7. Оставих така до другия ден, понеже не ми остана време, бутилирането отне 3 часа и повече от 200 бутилки;
Това завиаси от количеството на дрожди в мл и колко време си ги държал в хладилника.ultrashock написа:Би трябвало една доза да стигне за поне 20 литра бира.
Ами не е добра идеята. Всяко отваряне е риск от зараза. Ако промиването е направено правилно и няма остатъчни захари няма проблеми с бомбажи.Dave Lombardo написа:Не зная дали не е добра идея да отваряш лекичко капачката на буркана от време на време, за да могат тия изроди да изпускат парата
dr_slavov написа:Ами не е добра идеята. Всяко отваряне е риск от зараза. Ако промиването е направено правилно и няма остатъчни захари няма проблеми с бомбажи.Dave Lombardo написа:Не зная дали не е добра идея да отваряш лекичко капачката на буркана от време на време, за да могат тия изроди да изпускат парата
Назад към Ферментация и дрожди
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта