Модератор: Martin
ultrashock написа:Wedding Belgian Witbier (RifayBrew)
Boil Time: 75 min
Batch Size: 47 liters (fermentor volume)
Boil Size: 52 liters
-----------------------------------------------------------------------------
Wedding APA (RifayBrew)
Boil Time: 75 min
Batch Size: 47 liters (fermentor volume)
Boil Size: 50 liters
Boil Gravity: 12.3 °P
Dave Lombardo написа:ultrashock написа:Wedding Belgian Witbier (RifayBrew)
Boil Time: 75 min
Batch Size: 47 liters (fermentor volume)
Boil Size: 52 liters
-----------------------------------------------------------------------------
Wedding APA (RifayBrew)
Boil Time: 75 min
Batch Size: 47 liters (fermentor volume)
Boil Size: 50 liters
Boil Gravity: 12.3 °P
Това теоритични данни ли са или реални? И ако са реални, как успя за 75' варене да изпариш само 5 л. при wit-а и нереалните 3 л. при АРА-та?
Аз, на моите 20 литрови варки, при средно 60-65', изпрарявам минимум 6 л., да не говорим, че по-често съм в диапазона 7-9 л.
Dave Lombardo написа:ultrashock написа:Wedding Belgian Witbier (RifayBrew)
Boil Time: 75 min
Batch Size: 47 liters (fermentor volume)
Boil Size: 52 liters
-----------------------------------------------------------------------------
Wedding APA (RifayBrew)
Boil Time: 75 min
Batch Size: 47 liters (fermentor volume)
Boil Size: 50 liters
Boil Gravity: 12.3 °P
Това теоритични данни ли са или реални? И ако са реални, как успя за 75' варене да изпариш само 5 л. при wit-а и нереалните 3 л. при АРА-та?
Аз, на моите 20 литрови варки, при средно 60-65', изпрарявам минимум 6 л., да не говорим, че по-често съм в диапазона 7-9 л.
ultrashock написа:Не скачайте веднага - залагам примерни данни в BF що се отнася до количеството преди варенето. Този параметър не влияе на другите и просто залагам нещо на око.
Реално загубите ми се между 6-10 литра, но не съм оразмерил казана за варене и затова не мога да кажа с точност.
Назад към Ейлове (с горна ферментация)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта