Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Модератор: Martin
Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
от dr_slavov » 13 Юли 2018, 08:59
Имам кегератор с двойна бирена колона тип „кобра“. Поради по-голямата консумация спрямо производството от доста време на мога да заредя бира и на двата крана. Вчера най-сетне насмогнах. Но като закачих втория кран започна да капе бира между тръбичките. Там където съм показал на снимката. Не е от маркуч. Идва някъде от горе. Тази линия също е ползвана преди няколко месеца и нямаше проблеми. Главата е не разглобяема и нищо не мога да видя. Някой има ли идея как става закрепването на тези тръби? Подлежи ли на някакъв ремонт?
-
dr_slavov
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 548
- Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
- Местоположение: Шумен
от lukata » 13 Юли 2018, 22:48
Не,че имам такава колона....още не съм стигнал до това ниво-
Но имам чувството,че тази тръбичка е на резба.....опитай течащата на отвиване ,дали ще потдаде!
-
lukata
- Много приказва, малко вари
-
- Мнения: 65
- Регистриран на: 04 Юли 2016, 10:34
- Местоположение: Чавдар
от dr_slavov » 14 Юли 2018, 11:43
Проблема е решен. Малко глупаво, но съм длъжен да споделя. Крана към колоната не е бил добре затегнат. Бирата тръгва по по-малкото съпротивление което явно е било навътре към колоната, а не навън. Още 1/4 оборот и всичко се оправи. На снимката се вижда какво съм направил.
-
dr_slavov
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 548
- Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
- Местоположение: Шумен
Назад към Помощ за проблеми
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта