@petiomalchev
Разглобих чантата (и счупих дръжките
). Първо маркирах положението на втулката отвътре и пробих двете стени наведнъж с тънко свредло. После разглобих и разширих по отделно отворите във вътрешния съд, външния и слоя стиропор. Монтажът на крана е втулка-клингерит-вътрешния съд-гумена шайба-удължител 1/2-тефлонова лента-кран.
Трябва да уплътня отвора във външната стена, за да не влиза вода към стиропора.
@ultrashock
Хладилната чанта е 40л до ръба. Реално използваеми около 35.
Загрявам цялото количество вода в хладилната чанта. Така се затопля изолацията и после майшът изстива по-бавно. Отсипвам промивната вода в друг съд и й слагам бързовар и термостат да държи на 80 градуса докато ми потрябва.
Смесвам малца 0,5:1 със студена вода и разбърквам добре, за да не се образуват буци после с горещата вода. Размесването е песен. Ползвам по-простия калкулатор от същия сайт, този не се справя с подобна температурна схема. Не че простият се справя добре, температурата след смесването винаги е 2-3 градуса под изчисленото.
Спарджармът още го измислям. Искам да плува върху повърхността на майша, за да не се плиска водата при вливането и рециркулацията (планирам РИМС).