mirix написа:1. 3 л. спирт и вода 1:1 и да престои търкаляйки го.
2. Изплакване с вода с окрон, но се притеснявам да не поеме някакъв аромат.
3. Опушване със серни ленти.
Спирта ми се струва най-удачен. Окорона съдържа оцетна киселина не се знае колко ще поеме дъската. Серните ленти се ползват само ако се държи вино.
Има и още 2 начина за дезинфекция обгаряне с газова горелка и накисване с калиевперманганат.
За обгарянето трябва да се раздънва бурето. Калиевияперманганат слагаш 1 чаена лъжичка наливаш малко вода разклащаш бурето да се разтвори и доливаш догоре с вода, така стои 1-2 дни. полсе изплакваш хубаво. Количеството калиевперманганат се определя от цветъ на водата, трябва да стане тъмно червено-лилава.