ultrashock написа:За кой стил ще е подходяща кайсията? Много обичам този плод и ако мога бих го вложил и в бира. Има ли някаква специфика за влагането или миеш, режеш, махаш костилката и вариш?
Плода ако го сложиш във варката не се получават нещата, миналата година направих няколко опита и най ми допадна когато сложих плодовете след откаляването.
Варих дюбел след откаляването налях бирата в 3 10л. бутилки в една сложих сушени сливи / 500гр. нарязани, залети с вряла вода и стояли една седмица във фризера/, в друга сложих замразени малини 500гр. Изчаках да премине ферментацията на плодовата захар, да се избистри и бутилирах.
Тук съм описал опита.
Бирата със сушените сливи стана много добра, а тази с малините киселееше, но пак беше хубава. Сушените плодове не съдържат толкова киселини. Може да ти е от полза тази
статия.
Рецепта за кайсиена бира от BrewersFriend