Сайдер от кайсии

Модератор: Martin

Re: Сайдер от кайсии

Мнениеот Martin » 01 Юни 2018, 16:27

Кайсии, дюли, круши и праскови - ИПА и АПА
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Сайдер от кайсии

Мнениеот petiomalchev » 02 Юни 2018, 07:42

ultrashock написа:За кой стил ще е подходяща кайсията? Много обичам този плод и ако мога бих го вложил и в бира. Има ли някаква специфика за влагането или миеш, режеш, махаш костилката и вариш?

Плода ако го сложиш във варката не се получават нещата, миналата година направих няколко опита и най ми допадна когато сложих плодовете след откаляването.
Варих дюбел след откаляването налях бирата в 3 10л. бутилки в една сложих сушени сливи / 500гр. нарязани, залети с вряла вода и стояли една седмица във фризера/, в друга сложих замразени малини 500гр. Изчаках да премине ферментацията на плодовата захар, да се избистри и бутилирах. Тук съм описал опита.
Бирата със сушените сливи стана много добра, а тази с малините киселееше, но пак беше хубава. Сушените плодове не съдържат толкова киселини. Може да ти е от полза тази статия.
Рецепта за кайсиена бира от BrewersFriend
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: Сайдер от кайсии

Мнениеот ultrashock » 04 Юни 2018, 08:42

Благодаря за инфото :)
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Предишна

Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron