Здравейте бировари от близо и далеч,с няколко думи ще представя идеята. В Сопот и специално в неговия занаятчийски център редовно се провеждат пленери на различни теми,пленерите събират майстори от цяла България,и се превръщат в празник,освен,че са с учебна цел.Майсторите разменят нови идеи и опит с по не запознатите в занаята.Имах удоволствието да бъда част от програмата предните две години с демонстрационни варки,и тъй като интереса беше доста голям,от занаятчийския център предложиха тази година есенния пленер да е изцяло на тема бира и не каква да е бира а домашна.
По този повод аз като местен представител на домашните пивовари се нагърбвам с организацията на този пленер,но сам няма да се справя,ще ми трябва и помощ от доброволци от АДПБ с оопит както в пивоваренето така и в провеждането на конкурси за домашна бира.По долу ще се запознаете с програмата на пленера. очаквам предложения,изменения и допълнения към нея от вас. Всички са добре дошли със своите бири в Сопот на 31.08 - 01.09. 2018.г Да се забавляваме докато се учим да варим любимата на всички домашна бира.
Петък 31.08.18
.Посрещане на домашни пивовари и гости на пленера.
.Събиране и подготвяне на мострите за конкурса в стил Weissbier
.Дегустации на домашни бири (и мезета)
.Лекции от представители на АДПБ теми:
.Вода и обработката и. (за напреднали)
.Озахаряване на малца
.Варене на пивната мъст с хмел
.Заквасване на пивната мъст с дрожди и ферментация
.Селектиране и съхранеие на дрождите след ферментация (за напреднали)
Събота 01.09.18
.Посрещане на гостите
.Стартиране на демонстрационна варка
.Дегустации на домашни бири (и мезета)
.Журиране на мострите за конкурса
.Лекции от представители на АДПБ СЪЩИТЕ КАТО В ПЪРВИЯ ДЕН
.Обявяване на резултатите от конкурса и награждаване .
Доброволците лектори,моля да се обозначат кой коя тема би поел в лично съобщение към мен.
В конкурса ще бъдат приети не повече от 20 мостри по една от пивовар.
Моля и мераклиите които ще носят домашните си бири (и мезета) за дегустация също да се обозначат с лично съобщение към мен.
За сега с конкретни часове не се ангажирам има още много време и доизбистряне на нещата.Благодаря за вниманието.