"Но, не всички крафт-бири са живи" ...!?

Модератор: Martin

"Но, не всички крафт-бири са живи" ...!?

Мнениеот MadButcher » 12 Мар 2018, 14:44

На някой от форума попадало ли му е това четиво със заглавие "Рискове при производството на "крафт"пиво"? http://focalpointbg.com/files/9%20konfe ... A_2016.pdf :roll: Гледам, снимките се взети от форума, не се цитира източник, освен цялото недоверие към крафт пивоварството като цяло има и доста неточности...
Последна промяна MadButcher на 13 Мар 2018, 09:08, променена общо 2 пъти
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Какво прочетох !?

Мнениеот Foreigner » 12 Мар 2018, 21:16

Това със снимките е страшно скандално, както и подмолна препратка към форума. Оставям настрана какви глупости се натрапват тенденциозно на хората, а за граматиката в случая - по-добре нищо. Най-добре Виктор да каже ако някой си разпознае авторски снимки, използвани в "научния труд" без цитиране и изрично разрешение, дали има шанс да ги шамароса с обезщетение (имаме ли във форума текст, отнасящ се до авторски права върху текстове и илюстрации). Преди време в "Новинар" платихме 1000 евро на германски любител фотограф, защото колежка от международния отдел беше дръпнала от нета негова снимка на парламента в Букурещ (!), мислейки, че фотото е от Уикипедия.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Какво прочетох !?

Мнениеот KpaTyH » 12 Мар 2018, 21:17

Предозиране на хмела...хахаха ...Искам свръхдоза :D
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Какво прочетох !?

Мнениеот ALL_ON » 12 Мар 2018, 23:35

Според мен това е поръчкова статия. Целия уклон на писаното е видиш ли в големите фабрики всичко е на 6, а крафт и домашното пивоварене нямат в достатъчна степен преди всичко хигиенни условия. Само се надявам да не е подготовка за прокарване на определени промени в закона, което да засегне малките, независими пивоварни. А това за снимките, има как да стане, просто трябва да се знае кой ги е снимал и да му се занимава ;)
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Какво прочетох !?

Мнениеот Foreigner » 13 Мар 2018, 00:11

Влади, чукни в търсачките името на един от "съавторите" - Сергей Иванов и ще се убедиш колко си прав за поръчковия характер на статията. Всяка поръчка обаче е свързана с получаване на пари или други дивиденти, та ако може някой да им поизтъни хонорарчетата, ще бъде великолепно.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Какво прочетох !?

Мнениеот MadButcher » 13 Мар 2018, 09:04

Явно е писано да се дискредитира домашното и крафт пивоварство (което те слагат под общ знаменател), явно някой от авторите е чел форума като регистриран потребител и снимките са взети с цел да се покаже що за съмнителна процедура е варенето на пиво в домашни условия. Явно по маркетингови проучвания крафт бирата се набърква сериозно в пазара на Великите химици, но тук не са наели най-подходящите хора. Матряла е повече от наивно написан, да не река тъпо, на ниво ученически труд по тема от интернет. :lol:
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: "Но, не всички крафт бири са живи" ...!?

Мнениеот dr_slavov » 13 Мар 2018, 09:24

Всъщност в тази статия има и нещо положително. Крафт пивоварните са забелязани, което означава, че са отхапали парченце от баницата и някой е ядосан.
С това което съм съгласен е, че всеки хранителен продукт трябва да бъде безопасен. Дали харесваш Загорка ретро или Black Pine е въпрос на лични разбирания и възприятия. Но че бирата, не трябва да съдържа патогенни бактерии не е нещо което трябва да се дискутира.
От друга страна знаем какво е технологичното ниво на някой крафт пивоварни и какви продукти вадят. Те сами си създават предпоставки да станат обект на такива поръчкови матирали.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Какво прочетох !?

Мнениеот Dave Lombardo » 13 Мар 2018, 10:33

KpaTyH написа:Предозиране на хмела...хахаха ...Искам свръхдоза :D

Ако може и за мен - система за веносно вливане :D
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: "Но, не всички крафт-бири са живи" ...!?

Мнениеот cervesa » 13 Мар 2018, 10:51

Чувал бях за това "изследване",но не бях го виждал в оригинал.
Немалко от нещата вътре са верни,а тези които са критикувани като "опасности" и нетипични за пивото,са от гледна точка на производството на масови лагери.
А "препоръките"към БАБХ,са излишни-контролът и изискванията от тяхна страна,не са по-ниски отколкото препоръчва "авторът".

Бих им отговорил,но ако не съм в качеството си на домашен пивовар ;)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: "Но, не всички крафт-бири са живи" ...!?

Мнениеот Dejmos » 13 Мар 2018, 11:08

Файлът очевидно е презентация. Някой има ли идея къде и пред каква аудитория е изнесена?
Според името на файла е от 2016г. и е за (от, свързан с) българска структура, член на европейска организация по безопасност на храните, линкът е към техен сайт.
Поръчков или не, документът е достатъчно сериозен, щом е на това равнище. И призивите в заключителната му част може и да рефлектират върху нас...
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Следваща

Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron