Модератор: Martin
MadButcher написа:Маза нямаш ли ? Моята поддържа сега 8-10 градуса и понеже е вътрешна не се влияе от резки температурни промени. Лагерът си ферментира бавно и славно. Там ми стои и бутилираната бира и чака на тъмно и хладно (ама не много) да се изпие. Балконът не е варинат, поне при мене. За 24ч. има големи температурни разлики, което не е добре. Т.е. там температурата почти следва външната и от -10 до 5 за 24ч. хич не е вариант за ферментиране на бира с каквито и да е дрожди.
Ico написа:Здравейте колеги,
Понеже и аз се засилих към първия си лагер, имам нужда от помощ. След диацетилната пауза трябва ли да се прехвърля във втори ферментор и да "лагерува" или паузата замества тази необходимост?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта