от Dejmos » 26 Яну 2018, 23:22
Тази вечер нарязах бърсака. Малко предсрочно, сигурно трябваше още седмица да постои. Горе-долу изсъхнал, за моя вкус достатъчно, но аз си падам по суровото.
Впечатление - не са се слепили парчетата месо, разкъсва се при рязане. Има въздушни мехурчета, но не са повлияли на цвета и вкуса... вероятно ще са проблем при дълго съхранение.
Спазих рецептата почти точно, само намалих кимиона наполовина и ръснах малко пушен червен пипер. Кимионът, черният пипер и празът ми се струват недостатъчно. Не се усещат както очаквах. Може би и миризмата на сляпото черво ги маскира.
Миризмата е силна и натрапчива. Тъстът беше направо отвратен от миризмата, а уж е всеяден. Мвсото било кисело и други глупости. Другите опитали оцениха високо, особено жена ми.
Пуската ще съхне поне още месец. Надявам се миризмата на мехура да не е толкова наситена и отлежаването в пепел да я намали още. Но и да не стане така, не ми пука, повече за мен и жената.
- Прикачени файлове
-
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл