New England IPA

Модератор: Martin

Re: New England IPA

Мнениеот Dave Lombardo » 04 Яну 2018, 15:53

Martin написа:Начална плътност (OG): 1.059 (°P): 14.5
Крайна плътност (FG): 1.015 (°P): 3.5
Алкохол (ABV): 5.70 %
Цвят (SRM): 7
Горчивина (IBU): 50

Малц:
70% - Pale ale malt - 3,5кг
10% - Carapils - 0,5кг
10% - Caraamber - 0,5кг
6% - Wheat malt - 0,3кг
4% - Flaked oats - 0,2кг

Хмел:
20гр - Summit (17.5% Alpha) @ 60мин
10гр - Centennial (9.4% Alpha) @ 10мин
10гр - Crystal (3.7% Alpha) @ 10мин
10гр - Mosaic (11.7% Alpha) @ 10мин

Сухо охмеляване
По 15г от всеки (общо 45гр) - Centennial, Crystal и Mosaic, по време на ферментацията слагат се на 2-3тия ден след заквасване, махат се преди кегиране
По 15г от всеки (общо 45гр) - Centennial, Crystal и Mosaic, в кега
Ако ще се бутилира, а няма да влиза в кег, втората порция хмел във вторичен ферментатор за 4 до 7 дни

Еднотемпературно озахаряване на 64°C за 60мин

Дрожди:
Wyeast 1272 american ale II - стартер / или Safale US-05 - 11гр /

Ферментация 20°C / 7 дни
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: New England IPA

Мнениеот Ico » 04 Яну 2018, 23:08

Аз за рецептата на колегата "MadButcher" говорих.
Баси всеки път ми се прислушва "Destruction", като погледна ника. :D
Ico
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 54
Регистриран на: 24 Апр 2016, 21:29

Предишна

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта

cron