от Dejmos » 30 Дек 2017, 01:21
Моят опит за чоризо.
1кг конско, 1,750 свинско, 0,750 телешко, 1,5кг гръбна сланина. Едро смлени, подправени по рецептата на дигиталния бушмен, но на две части - половината е с лют пипер на половина от минимума по рецепта, другата половина на макс.
Напълнени в изкуствени черва фибрус и вкарани в мрежа.
Един съвет - не използвайте електрическа месомелачка за да пълните подобен колбас. Върти бързо и докато избута сместа, я омесва много. Едрите парчета, така нужни според дигиталния, за да има чоризото правилна консистенция, бяха смачкани почти на пастет.
П.П. 100гр пушен пипер на 5 кила месо ми се сториха ужасно много, докато ги теглех... но си атояха перфектно след размесването.
- Прикачени файлове
-
- 5 кила чоризо
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл