от Dejmos » 29 Окт 2017, 14:51
На цвят е добре. Много мехурчета има, трябва да се притъпква добре месото.
Лъчо, кесията съм я пробивал само веднъж с термометъра. Резултатът не ми хареса, шунката загуби много сок от натиска на пружината и изсъхна. Но експериментът показа, че за тези 2 часа температурата в средата на шунката достига 80*С, колкото и отвън. Дори и за по-малко. Това правило "минута за всеки милиметър от диаметъра на месото" явно върши работа. Но започвам да си мисля, че 80* му е много. Като че се преварява. А и дигиталният бушмен препоръчва 74*.
Обаче час и половина на 80* за парче свински гърди (около 4см дебелина) не стигнаха. Останаха леко жилави. Предполагам е от качеството/възрастта на месото, не от времето за варене.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл