Новата ми придобивка ...и за шунката

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 21 Окт 2017, 21:16

Да уточня, че тези задънени телешки или говежди черва, които се използват за брезаола и копа, за София се предлагат от фирмата Либор комерс. Офисът в Дружба, посочен в сайта им вероятно е закрит, функционира само вторият. Преди да ги търсите, по-добре да им звъннете по телефона. Има и фирма за всякакви обвивки в село Мрамор, но още не съм ги проверявал.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dejmos » 23 Окт 2017, 16:26

В тази форма работят ли на дребно с крайни клиенти?
Гледам, че продават мрежи за стягане на колбаси, колагенови изкуствени черва и други такива. Досега не съм намирал някой да ги продава на малки разфасовки.

Тези задънени черва коя анатомична част са? Апендикс? Дали е същото, на което по някои краища на България казват "чос" (или чоз) и което се ползва за направата на Роле "Трапезица"?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 23 Окт 2017, 21:04

Либор комерс работят. Координатите ми ги даде авторът на блога. Доколкото разбрах по телефона, въпросните черва са на връзки по 5 броя, цена 15 лева на връзка, дължина 40-50 сантиметра, диаметър около 10. Идея нямам от коя анатомична част са - логиката ме води към сляпо черво, ама де да знае човек. Мрежите за колбаси са 50 метра, така че ако цената е разумна, спокойно можем да делнем една на 2-3-4 парчета.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dejmos » 24 Окт 2017, 21:29

Определено проявявам интерес да делнем малко мрежа. А също и колагенови черва. И слепи черва мисля да си купя, и свински мехури...
Развихри ми се фантазията, като прочетох какво предлагат. Пуска, Бресаола, роле Трапезица, варена шунка в черво, вместо в найлонов плик...
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 24 Окт 2017, 22:51

Мръсници :D .телешко задънено черво за руле трапезица.Където и да питам 4-5 лв. бройка не ме устройва
друго си е в черъвцето. В пуски ще го слагам, ама тез кинти не давам!
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 24 Окт 2017, 23:57

Айде бе, Миро, отпусни душицата! А когато гостите ти по Коледа онемеят от кеф, ще я мислиш ли инвестицията? 8-) Пък и с твоите "кафези" за сушене, ти си последният, който трябва да се оплаква!
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dave Lombardo » 25 Окт 2017, 12:07

Dejmos написа:Определено проявявам интерес да делнем малко мрежа. А също и колагенови черва. И слепи черва мисля да си купя, и свински мехури...
Развихри ми се фантазията, като прочетох какво предлагат. Пуска, Бресаола, роле Трапезица, варена шунка в черво, вместо в найлонов плик...

Абе този форум няма ли си админ, да ти шибне един ban, че ми разгони фамилията и на диета и на хранителен режим и на всичко... :D :D :D
Дерзай! Фантазирай и прави, па пускай и рецепти, да може и ние да облажим джуките с читави мезета :)
Наздраве! Че тук един твърди, че днес било Димитровден... няма да му чупим хатъра на момчето... :lol:
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Martin » 25 Окт 2017, 12:30

Утре е Димитровден, братчет :)
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dave Lombardo » 25 Окт 2017, 13:54

Знам, бе, в червено съм го отбелязал в календара, че то над 20 парчета имам да обиколя утре :?
Ама човекът иска от днес да черпи, няма да го връщаме я... отдалеко, та да е леко ;)
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 26 Окт 2017, 21:42

Сега на дневен ред ми е да си намеря болтовете за зимните джанти. После една ракия да правя, кафеза... За бира тази година няма да има време. Пролетеска сварих една детска варка и туй е.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron