Прочети първо това :
viewtopic.php?f=6&t=12
И сам ще си отговориш на въпросите.
Макар че с 20кг. грозде няма какво да го гласиш толкова - ронкаш, мачкаш, серниста киселина в доза 1/2 и чакаш да тръгне спонтанна ферментация след 4 дена - така все едно си селектирал най-жизнените диви дрожди.
От там насетне за 20 кг. ферментираща мъст едно просто разбъркване и потапяне на шапката 2-3 пъти на ден ще свърши работа.
После източваш (10-12л. вино), пресоваш на ръка джибрите и ако събереш още 2-3 л. да станат общо 13-14 може да си доволен.
Оставяш ги под капак на топло (20гр.) за един месец, после откаляваш и местиш на студено като може да добавиш мааалко серниста 1/4 доза (дозата е около грам на литър)
И след още 1 месец на много студено - да падне винения камък - пиеш или бутилираш.
При бутилирането може още 1/4 доза серниста к.
Ако ти хареса - за догодина се подготвяш отрано с - КМБС (или серниста к.) , дрожди за червено или бяло вино по избор в количество като за гроздето което ще обработиш, ензим пектолитичен, бактерии за ЯМКФ, бентонит за бистрене, ДАФ и поне 100-200 кг. грозде