Здравейте бъдещи колеги, от доста време чета форума и изгледах доста клипове в youtube на американски пивовари. В крайна сметка се спрях на схемата с хладилна чанта, еднотемпературно озахаряване и batch sparging(не знам как се превежда на БГ) , като си мисля, че ще ми е по-лесно за начинаещ. Първоначално започнах да търся хладилен бидон като щатските, но се оказа хич не лесна задача за намиране в България а по чуждите сайтове доставката илзлиза горе-долу колкото струва самия бидон. Продължих с търсене на правоъгълна чанта с канелка, но и тук избора се оказа не много голям, все пак намерих някакви https://www.olx.bg/ad/hladilni-chanti-I ... 61e613bf54 . Та въпроса ми е някой ползвал ли е такива чанти и дали са надеждни за тази цел за която смятам да закупя и кое ще е по добрия вариант: 1. Хладилна чанта с канелка - 17л - 65 лв (бидон) или 2. Хладилна чанта с канелка - 32л - 100лв .
Отворен съм за всякакви предложения, мнения и препоръки