Понеже и аз не съм фен на газирането с бяла захар ми се иска да започна да ползвам отделена мъст за газирането, но имам известни опасения. Ако съм разбрал правилно:
1. Въвеждам литрите готова бира;
2. и 6. Въвеждам желаното ниво на карбонизация - кое отговаря на около 6-7 грама на литър захар?;
3. Въвеждам температура на която ще бутилирам - да кажем по default 20 градуса;
4. и 5. OG и FG на бирата;
7. Това е количеството бирена мъст, която трябва да добавя в ферментатора преди бутилиране?
Това ли са стъпките и правилния подход? За около 30 литра бира си приготвям 2L бирена мъст, за всеки случай, слагам я в една пластмасова бутилка и във фризера. Вадя я сутринта в деня на бутилиране, за да се размрази.