Пуска

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 30 Сеп 2017, 07:34

Аз да попитам малко в страни от темата.Свършиха ми домашните мезета рибица и луканка имаше ,като луканката нещо ми се прецака и сега е яде кучето,незнам какво и стана ама като е резна има хубав вид ама ми лъха на старо и неми е вкусно.Та на въпроса :
Ако взема да суша рибици и пуска в това време за да има нещо готово за декември може ли в тези температури да се развали?
Моля за коментар бат Миро оригиналдъ.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот Martin » 02 Окт 2017, 09:22

Мисля че може да са проблем мухите които все още има. Ако можеш някъде из балкана да ги увесиш.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 02 Окт 2017, 12:38

От моя скромен опит, до температури около 15-16 гр. няма проблем. Но да не го пече директно слънце. Да е проветриво място и задължително в каФез.
Моя е скован от летви за покрив 3-4 см. И се гласи кутия според размера. Преди години го правих за бут, но го тунинговах. Вече мрежата е понакъсана и отвън ще го обличам със силиконова за комари.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 03 Окт 2017, 16:39

Миро ,що задължително да е в кафез?
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 29 Окт 2017, 17:20

Днес купих мехури и ги накиснах ,утре ще пълня.Месото ми е малко сухо (шареното е малко)ама това имаха в момента в месарницата и от мерак като не ми се чакаше да изкарат шарено взех каквото имаше.Мехурите миришат гадно .Да видим какво ще стане
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 30 Окт 2017, 08:55

Ръжев, все още е топло и има мухаци. Много ще се зарадват на пуските ти. Особено първите няколко дни докато е по мек мехура, риска си е голям.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Пуска

Мнениеот Dejmos » 30 Окт 2017, 10:01

А доколко е удачно да се ползва благородна колбасарска плесен за пуската?
Не е традиционно, не е разпространено по нашия край, но пазела от (други) зарази.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Пуска

Мнениеот Martin » 30 Окт 2017, 10:20

Мисля че пепелта в това което ще я пази. Няма смисъл от тази плесен при пуската.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 30 Окт 2017, 11:09

В механата ми е 10 градуса постоянно и мухи мисля че няма.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 30 Окт 2017, 17:03

Вземаш едно суджуче с по вечко плесен, размиваш в малко хладка водичка и слагвш в мясото, тя ще си избие. В мазето има ли движение на въздуха? Ако не и колко % е влажността. Инак други екстри се появяват
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron