Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.
от cervesa » 22 Сеп 2017, 17:29
кво зърно???
Узо се прави от грозде....
-
cervesa
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1115
- Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38
от Martin » 23 Сеп 2017, 11:16
Аз я правя от зърнен спирт. Правих 1 път от ракия, не ми хареса. Моето повече бие на мастика.
carpe cervisiam
-
Martin
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1062
- Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
- Местоположение: Сливен
-
от dr_slavov » 23 Сеп 2017, 15:19
Аромата и вкуса дължант на дървесна смола от някакво специфично дърво дето все му забравям името. Интересно дали Г-н Пампов се е снабдил от някъде. Ще дегустираме на 14-ти.
-
dr_slavov
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 548
- Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
- Местоположение: Шумен
от lukata » 23 Сеп 2017, 16:01
До колкото знам това дърво,или храст се казва Мастикс и вирее на остров Лесбос.
Тази смола се намира и в аптеките.....като медицинска дъвка и,че освен за направата на мастика се ползва и за лек.
При нас в под балкана си правим анасонлийка като смесваме въпросната смола с анасоново масло-стават кристали чудо
-
lukata
- Много приказва, малко вари
-
- Мнения: 65
- Регистриран на: 04 Юли 2016, 10:34
- Местоположение: Чавдар
от MadButcher » 24 Сеп 2017, 10:20
cervesa написа:кво зърно???
Узо се прави от грозде....
Абе от грозде, ама съм виждал 40тона цистерна със спирт от Захарни Заводи в Горна как поема за Гърция
-
MadButcher
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 314
- Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
- Местоположение: Велико Търново
-
от Yaskata » 27 Сеп 2017, 13:35
Интересна работа е узото
ако някой сподели конкретна изпитана рецепта за узо ще съм благодарен
И за двайния препек моля за инфо
-
Yaskata
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 311
- Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
- Местоположение: София
от cervesa » 27 Сеп 2017, 17:45
Рецепта споделям,само при дегустация.Да няма после,ама така,ама иначе...
Вместо мастика-кисела бира
-
cervesa
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1115
- Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38
Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта