Пуска

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 20 Сеп 2017, 12:07

Добре ,ще чакам номера .Ама тия мезета вече искат червено вино :D
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот Foreigner » 22 Сеп 2017, 00:02

@Dejmos, можеш да използваш дървено сандъче. Покриваш с дървесна пепел, така че да няма открити части. Целта е разни гадинки да не нападат мезето и да се съхрани по-дълго. Не виждам причина да не можеш да ползваш пак пепелта.

@rajev - 0893985052 - в Пловдив са, вероятно тези, за които говори Миро. Пращат по Еконт.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 22 Сеп 2017, 06:59

Благодаря, ще им се обадя да ги преслушам.Поздрави
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 24 Сеп 2017, 14:54

+359 88 869 4688 това е номера, който аз съм си записал.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Пуска

Мнениеот rajev » 25 Сеп 2017, 14:45

Миро благодарско това е телефона ама жената ме насочи към съпруга си,Има пуски 70ст бройката ,а за количества каза ,че пада на 60ст.Разбрахме се и сега захладнее ли още малко ще пълним пък да видим какво ще стане.Поздрави
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Пуска

Мнениеот Dave Lombardo » 26 Сеп 2017, 10:15

Foreigner написа:@Dejmos, можеш да използваш дървено сандъче. Покриваш с дървесна пепел, така че да няма открити части. Целта е разни гадинки да не нападат мезето и да се съхрани по-дълго. Не виждам причина да не можеш да ползваш пак пепелта.


Винаги съм считал, че пепелта служи, за да дръпне влагата от мръвката, да не мухляса.
И в този ред на мисли, брашно няма ли да свърши работа?
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Пуска

Мнениеот Foreigner » 26 Сеп 2017, 10:40

В случая пуската се слага в пепел, след като основното съхнене е приключило - загубила е поне около 1/3 от теглото си. Идеята е да се съхрани дълго време - пълниш през февруари, а я консумираш през септември. За брашно нямам идея, не знам дали няма да привлече разни вредители. Иначе съхненето си продължава и в пепелта, но с много по-слаби темпове. Ако няма възможност за съхнене в пепел, работа върши и замразяване във фризер, но има някакви разлики, лично аз не съм пробвал.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Пуска

Мнениеот Martin » 26 Сеп 2017, 14:25

Пуската предварително е сушена, и се заравя за съхранение и зреене. Пепелта служи за преграда от вредители и консервант. Брашното би ти свършило точно обратното действие и ще имаш накрая вместо мезе - екарисаж.


ПС дайте тоя телефон на мъжът на тая с пуските да поръчваме. Зимата иде, човек трябва да се подготви.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Пуска

Мнениеот dr_slavov » 27 Сеп 2017, 13:38

Бяха се навил да правя, но тия 45г сол ме притесняват. Аз слагам на суджука 20-21г и е нормално солен. Това е двойно, и повече. Да не би да се получава нещо много солено, защото тогава това не е моето мезе.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Пуска

Мнениеот Foreigner » 27 Сеп 2017, 14:38

Соленичко е, но не чак толкова, колкото изглежда според рецептата. Аз слагам 40 грама и е ок. Опитай с 1-2 бройки и ще разбереш дали е за тебе.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron