Dejmos написа:Много ми хареса радлера. Може ли авторът да сподели параметрите и рецептата?
Може би става дума за моята бира.
Беше експеримент. Не стана точно това, което очаквах. Има невероятен, силен лимонов аромат, но на вкус ми идва малко в повече. Иначе перфектно се избистри и има хубава, трайна пяна. Ето рецептата:
Малц:
- Пилзнер - 4кг (80%)
- Карапилс - 1кг (20%)
Озахаряване:
66*С-15мин
68*С-25мин
72*С-15мин
Корекция на пеха до 5.4 с прясно изцеден сок от две лимончета.
Хмел:
- Херкулес 17.8% - 2гр/65мин
- Ариана 11.7 - 40гр/15мин
- Ариана 11.7 - 30гр/10мин
- Ирландски мъх 3гр/10мин
- Лимонови кори, киснати във водка и отцедени - 125гр (6 лимона) /2мин
- ИБУ - 50
OG - 13.6P (1.055SG)
Дрожди US05
Сухо: Лимонови кори и кора от грейпфрут, киснати във водка и отцедени(един грейпфрут и 5 лимона)
FG - 2.82P(1.011SG)
Захар за газировка в бутилките - 7гр/л. В кега газирана с СО2.