GLARUS DUBBEL ?

Модератор: Martin

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот Martin » 29 Май 2017, 16:52

Може да ползваш какъвто искаш горчив хмел - Магнум, Херкулес.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот petiomalchev » 06 Юни 2017, 23:38

Сготвих рецептата описал съм я тук, но се притеснявам че вече 3 ден от залагането, а водният клапан бълбука през 30 секунди. Сложих ухо на бидона чува се да шупти стабилно. Бидонът е нов и за първи път ферментирам в него, обемът му е 40л. и има около 12л. празен обем. Водният клапан е старият.
До сега съм използвал дрожди Нотингам и WB-06 в 20л. бидон, клапанът бълбукаше почти постоянно в периода 2-4 ден. То може и капака на новия да не уплътнява добре.
Какви са ви наблюденията при ферментация с Абатски дрожди?
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот petiomalchev » 08 Юни 2017, 19:13

Пети ден от залагането на материала вече ферментира както трябва. Явно ще се проточи.
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот petiomalchev » 20 Юни 2017, 22:48

БЛАГОДАРЯ на Мартин за рецептата и особено ценните указания. Не издържах и я пробвах на 6 ден от бутилирането. Направи ми впечатление че се е избистрила и е направила утайка.
На вкус повече се усеща карамел от колкото дрождите но мисля че след 2 седмици отлежаване ще е това което търсех.
Не държи пяна но с отлежаването мисля че ще се получи.
Цвета е направо супер, пробвах 3 варки без успех за да го получа но сега се получи без да искам.
варка13.JPG
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот mirix » 21 Юни 2017, 22:21

dr_slavov дай да заръчаме най на края да не дерзаем.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот dr_slavov » 22 Юни 2017, 17:12

При следваща обява от Виктор за поръчка от brouwland, така или иначе съм решил да поръчам 5кг. Ако искаш да ги разделим съм ОК.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот mirix » 22 Юни 2017, 21:52

:dance: тъй да бъде
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот petiomalchev » 22 Юни 2017, 22:30

Не знам какъв аромат ще даде тази захар, ама с меланоидния малц стана направо супер. Все си връ носа в чашата :D
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: GLARUS DUBBEL ?

Мнениеот Dave Lombardo » 23 Юни 2017, 12:04

dr_slavov написа:При следваща обява от Виктор за поръчка от brouwland, така или иначе съм решил да поръчам 5кг. Ако искаш да ги разделим съм ОК.


И аз бих се включил в цепията, ако още има място в рейса :)
За проба, пък ако стане ще заръчаме камион :D
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Предишна

Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

cron