Снощи забърках един бъркоч с някакви малцове които имах приготвени за дубел, но в последствие реших нещо различно да е. Ето и рецептата:
2.5кг Pils malt
2.5кг Abby malt
0,4кг Царевично брашно
Разбърках брашното в студена вода, и после го загрях до завиране. Смесих с малца и водата и ударих температура 64 градуса. Озахарявах 1ч30м докато падна температурата на 60гр, вдигнах до 78, прецедих и промих.
Варих 60мин със добавки:
15гр Магнум / 60мин
15гр 102/44 / 10мин
кората на 2 лимона и 1 лайм / 10мин
10гр черен пипер на зърна, леко натрошени / 10мин
Охлаждане и засяване с Belle Saison на 20гр около 21л / OG 1.054
В момента ферментира бурно при околна температура 24-25 градуса. Надявам се да стане добра, че една пълна канта да има за 8ми в София.