Вчера и аз се пробвах с шунката.
Направих си от две канчета от неръждавейка 600мл. шунковарки, събраха 1кг месо.
За затискане на месото използвах кръгове изрязани от решетъчни лъжици.
Пружините извадих от помпички за минерална вода.
Вместо торбички за печене ползвах хартия за печене.
1кг. свинско месо изрезки, от което 300гр. смляно.
25гр. сол
4гр, захар
Черечн пипер на око.
100мл. вода
Варих го във фурната на вентилатор докато достигне месото вътре 70гр. отидоха около 4 часа.
Първо нагласих фурната на 80 градуса след това на 85 а накрая на 90.
Следващият път нагласям направо на 90 градуса 3 часа.
След варенето охладих на течаща вода, до 25 градуса вътре в месото, след това в хладилника.